Over dieren

Fish Cat (Felis viverrina) Eng. Vissende kat

Pin
Send
Share
Send


Aziatische viskat - Felis viverrina, een subgenus van Prionailurus - leeft in Zuidoost-Azië in kleine gebieden van India, China, Vietnam, Thailand, Sumatra en Java.

De lengte van het lichaam van kop tot staartpunt is ongeveer 1 m. De snuit is breed, de nek is kort, de oren zijn klein en afgerond, de onderkaak is sterk. Beide benen en staart zijn kort.

De massa van een volwassen dier is van 11 tot 15 kg (katten), 6-7 kg (katten), met een lichaamslengte van 96,5-119,3 cm, een hoogte in de schouders van 38,1-40,6 cm. Het heeft een sterke bouw, heeft een grote met geweld.

Het is nieuwsgierig dat er tussen de vingers van de voorpoten van deze kat membranen zijn die haar helpen vis te vangen. Vissenkatten kunnen niet alleen zwemmen, maar ook duiken op prooi. Naast vissen voeden ze zich met vogels, kikkers, slangen en zelfs slakken.

Uiterlijk en functies

De lichaamslengte van een volwassen dier bereikt 100-120 cm, tot 32 cm per staart. De schofthoogte is ongeveer 40 cm. Gewicht is 6 tot 15 kg. Vrouwtjes zijn kleiner dan mannen: hun gewicht is 6-7 kg, terwijl een volwassen man tot 15 kg kan wegen. Dieren hebben een sterke lichaamsbouw en zijn sterk genoeg.

De snuit van vissenkatten is breed en kort, de neus is vrij smal, de oren zijn halfrond, klein van formaat, laag op het hoofd geplaatst. De kaken zijn sterk, vooral de onderste, bijna als pitbulls. De vorm van het hoofd is een ronde, korte nek. De poten zijn niet groot, de staart is ook kort, verdikt aan de basis. De vacht is vies grijsachtig bruin van kleur met donkere vlekken op het lichaam en longitudinale strepen op het voorhoofd en de nek, ruw, kort, zonder glans. De staart is ook geringd met donkere strepen. De expressieve ogen van het dier met een ronde pupil zijn bronsgeel.

Achter de donkere oren heeft de viskat, net als de meeste andere leden van de familie, witte vlekken. Hun aanwezigheid benadrukt de positie van de oren: wanneer het dier op zijn oren drukt, duidt dit op een agressieve stemming. Op de voorpoten tussen de vingers zitten vliezen: ze helpen het dier om vis te vangen, maar laten de klauwen niet trekken.

Leefgebied

Vivveria-katten leven in de tropen en subtropische gebieden in Zuidoost-Azië. De soort komt voor in India en Indochina, in Ceylon, Sumatra, Java en Bali. Vissende katten leven op plaatsen in de buurt van waterlichamen.

Een van de favoriete habitats van Aziatische katten is het natte struikgewas van het mangrovebos, gelegen in de getijdestrook nabij de kust of riviermonding. Dieren zwemmen vaak en met plezier.

Jagen en eten

Kortom, katten van deze soort eten vis. Tijdens de jacht kunnen ze wachten op een prooi bij de kust, en wanneer ze een vis in de buurt zien zwemmen, het water in rennen en de achtervolging beginnen. Soms kunnen ze tegelijkertijd zelfs hals over kop vallen. Nadat hij zijn prooi heeft ingehaald, slaat de kat de vis met zijn klauwpoot, grijpt hem dan en brengt hem aan wal.

Katten kunnen in ondiep water lopen, op zoek naar krabben, slakken of kikkers. Ze kunnen ook insecten, slangen, vogels, kleine zoogdieren (zoals muizen) of aas eten.

Reproduktie

Meestal verschijnen de nakomelingen van vissenkatten aan het einde van de winter. Maar er zijn gevallen waarin dit op een andere tijd van het jaar gebeurde. Vrouwtjes bereiden zich van tevoren voor op het uiterlijk van baby's, en kiezen een plaats in het dichte struikgewas voor het "nest".

De duur van de zwangerschap is 63 tot 70 dagen. Gemiddeld worden twee of drie kittens geboren. Ze worden blind geboren en zien in de tweede week van het leven. Tegen 10 maanden worden kittens al volledig onafhankelijk. In gevangenschap nemen mannen deel aan de zorg voor nakomelingen, maar het is niet duidelijk hoe ze zich gedragen in natuurlijke omstandigheden.

Gedrag

Vivveriaanse katten staan ​​bekend als tamelijk agressieve en strijdlustige dieren. Er is een echt geval opgetekend toen een bijzonder grote kattenvisser (gespikkelde kat), die in een kooi van een dierentuin werd gehouden, eruit barstte, een kooi in ging naar een luipaard en hem doodde.

Katvissen worden op jonge leeftijd gevangen of thuis geboren en raken aan mensen gehecht en kunnen gemakkelijk worden getemd. Ze staan ​​in contact met huiskatten, kunnen ermee spelen, ondanks het feit dat ze veel zwakker zijn.

Home-inhoud

Als een groot roofdier is een volwassen wilde kattenvisser niet aangepast voor het leven in een mensenhuis. Een kitten die al op jonge leeftijd leert omgaan met mensen, heeft nog steeds speciale omstandigheden nodig.

Allereerst gaat het om voeding. In de eerste maanden moet u de kat levend eten geven - droge katten kunnen de gezondheid schaden. De belangrijkste producten in het dieet van een volwassen dier moeten vis en rauw vlees (gevogelte of rundvlees) zijn. Je kunt natuurlijk voedsel niet vervangen door droog - voedingsstoffen voor het roofdier zullen niet genoeg zijn. Een kat kan tot 1,5 kg voedsel per dag eten.

Omdat de kattenvisser dol is op zwemmen, heeft het dier periodieke waterprocedures nodig. Als ze bijvoorbeeld in een appartement leven, kunnen katten in het bad zwemmen. Je kunt speelgoed in het water gooien of een 'jacht' op het huisdier regelen door levende vis in het bad te laten lopen.

Een vivveriaanse kat thuis houden is een zeldzaamheid. Het is absoluut noodzakelijk om bepaalde veiligheidsregels te volgen wanneer u contact opneemt met dieren, daarnaast zijn er veel andere kenmerken van de zorg voor vertegenwoordigers van deze soort. Deze kat kan niet volledig gedomesticeerd zijn: op een dag zullen de instincten hun tol eisen.

Als je een vraag hebt over hoeveel een kattenvisser kost, is de prijs vrij hoog. Het dier is met uitsterven bedreigd en de kosten van één persoon bedragen ongeveer 300.000 roebel.

Cat - Fisher - Felis viverrina

Vissers leven altijd op vochtige plaatsen, in de jungle. Ze voedt zichzelf, vist vis - vandaar haar naam. Deze kat leidt een aardse manier van leven, daarom heeft hij niet die gratie die een Bengaalse kat dicht bij zich onderscheidt, integendeel, zijn lichaam is massief, gedrongen en langzaam.

De lichaamslengte van de visser is 1,00 1,20 m, en slechts 2/7 - 1/4 van de totale lengte valt op de staart, de punt is altijd donkerder dan de hoofdkleur, de staart is niet erg dik. De kop van dit onhandige dier is erg groot, breed, zwaar. De oren zijn klein, afgerond, er zitten geen kwastjes aan. De buitenkant van de oren is zwart, in het midden is een witte vlek. Het voorhoofd is, net als een Bengaalse kat, versierd met longitudinale lijnen of rijen vlekken, hetzelfde met de kroon van het hoofd en de nek. De hoofdkleur is van olijfbruin tot olijfgrijs, de vacht is mat, niet glanzend, daarom is het moeilijk om deze kat op te merken. In het bovenste deel van het lichaam bevinden zich vlekken langs het lichaam, in de onderste - over.

Er zijn twee soorten kattenvissers bekend, ze verschillen weinig in uiterlijk, verschillen alleen in grootte. Grotere dieren leven in Sri Lanka, evenals langs de hele kust van Zuid- en Zuidoost-Azië tot Malakka, ze zijn ook te vinden in Sumatra. Kleinere dieren bewonen Java en Bali.

Dit waterminnende dier leeft in mangrove kustmoerassen. Hij klimt met tegenzin in bomen, maar wandelt graag in ondiep water en zwemt dieper. Het is nog onduidelijk of katten onder water duiken voor hun prooi, vissen. In elk geval voeden ze zich voornamelijk met vis en schaaldieren, die gevangen zitten aan de kust of naar het kustwater gaan. Dieetvogels en kleine zoogdieren. Ze zeggen zelfs dat kattenvissers schapen aanvallen die naar een drinkplaats komen en andere grote dieren. De vissers lijken geen vijanden te hebben tussen de wilde dieren, behalve misschien de luipaard. Het vrouwtje brengt twee of drie welpen, aan de opvoeding waaraan ook de vader deelneemt.

Zie ook in andere woordenboeken:

vissende kat - zelfstandig naamwoord, aantal synoniemen: 3 • viverver (3) • fiver cat (3) • cat (142) ... Woordenboek van synoniemen

vissende kat - cat angler, cat angler ... Spellingwoordenboek

Vissende kat -? Cat Fisher ... Wikipedia

vissende kat - viverinė katė statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Felis viverrina angl. vissende kat vok. Fischkatze, Tüpfelkatze, Wagatikatze rus. kattenvisser, gespikkelde kat, viskat pranc. chat pêcheur, chat ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

vissende kat - roofzuchtig zoogdier dit. cat. Dl. lichamen met een korte staart 100 120 cm Kleurende vuile grijsachtig bruine, donkere vlekken op het lichaam, longitudinale strepen op het voorhoofd en de nek. Gedistribueerd in het oosten van Hindustan, Ceylon, Indochina, Sumatra, Java ... Biological Encyclopedic Dictionary

kat - leef als een kat met een hond, muizen tranen zullen uitstorten naar een kat, een mannelijke kat, een zwarte kat liep door het woordenboek van Russische synoniemen en soortgelijke betekenissen. a. Ed. N. Abramova, M.: Russische woordenboeken, 1999. cat murka, koshara, kisulya, kisonka, ... ... Woordenboek van synoniemen

Geoffrey's Cat -? Geoffrey's Cat wetenschappelijke classificatie ... Wikipedia

Vis kat -? Cat Fisherman Wetenschappelijke classificatie Koninkrijk: Dieren Type: Chordates ... Wikipedia

wyver kattenvisser - zelfstandig naamwoord, aantal synoniemen: 3 • viverver (3) • cat (142) • cat angler (3) ... Woordenboek van synoniemen

gespikkelde kat - viverinė katė statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Felis viverrina angl. vissende kat vok. Fischkatze, Tüpfelkatze, Wagatikatze rus. kattenvisser, gespikkelde kat, viskat pranc. chat pêcheur, chat ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

vis kat - viverinė katė statusas T sritis zoologija | vardynas taksono rangas rūšis atitikmenys: lot. Felis viverrina angl. vissende kat vok. Fischkatze, Tüpfelkatze, Wagatikatze rus. kattenvisser, gespikkelde kat, viskat pranc. chat pêcheur, chat ... ... Žinduolių pavadinimų žodynas

Kattenvisser (cartoon) - Kattenvisser ... Wikipedia

Katachtige familie - (Fel> Animal Life

Cat's -? Feline Young Leopard ... Wikipedia

Aziatische katten -? Aziatische katten Gevlekte rode kat (Prionailurus rubiginosus) Wetenschappelijke classificatie ... Wikipedia

Kleine katten -? Serval Small Cats op ... Wikipedia

Bekijk de video: scientific name: Prionailurus viverrinus, English name: Fishing cat (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send