Over dieren

Reukloze kamille: beschrijving van de soort, waar de plant wordt gevonden en hoe ermee om te gaan

Pin
Send
Share
Send


Tripleurospermum inodorum - Wetenschappelijk> Wikipedia

Tripleurospermum inodorum - zelfstandig naamwoord alomtegenwoordige Europese eenjarige wiet met witte bloemen en fijn div> Handig engels woordenboek

Tripleurospermum inodorum (L.) Sch. Bip. - monol., tweevoudig, VI - IX Sem. Asteraceae (Compositae) - Compositae 262. Geslacht Tripleurospermum Sch. Bip. - Tri-rib 502. Geurloze tri-rib Syn lat: Matricaria inodora L. Zie Tripleurospermum inodorum Sch. Bip. - Reukloze tri-rib Syn ... ... Flora van het Central Forest State Reserve

Tripleurospermum inodorum (L.) Sch. Bip. - Symbool TRPE21 Synoniemsymbool TRIN11 Botanische familie Asteraceae ... Wetenschappelijke plantenlijst

Tripleurospermum inodorum (L.) Sch. Bip. - Symbool TRPE21 Synoniemsymbool TRIN11 Botanische familie Asteraceae ... Wetenschappelijke plantenlijst

Tripleurospermum maritimum subsp. inodorum - Tripleurospermum maritimum subsp. inodorum ... Wikipedia Español

Tripleurospermum - Tripleurospermum T. perfora ... Wikipedia Español

Tripleurospermum - Taxobox-afbeelding w> Wikipedia

Tripleurospermum - zelfstandig naamwoord klein geslacht bestaande uit planten vaak opgenomen in geslacht Matricaria • Syn: ↑ geslacht Tripleurospermum • Hypernyms: ↑ aster> Handig engels woordenboek

Tripleurospermum Sch. Bip. - Geslacht 262. Drie-geribbeld (Sem. Asteraceae - Compositae) 502. Tripleurospermum inodorum Sch. Bip. - Reukloze tri-rib (Syn: Matricaria inodora L., reukloze kamille) ... Flora van het Central Forest State Reserve

Tripleurospermum maritimum subsp. inodorum - Geruchlose Kamille Geruchlose Kamille (Tripleurospermum maritimum subsp. Inodorum) Systematik Ordnung ... Deutsch Wikipedia

Bekijk beschrijving

De Latijnse naam van deze vertegenwoordiger van het plantenrijk is Matricaria inodora L. De mensen noemen de kleine witte bloem hondenkamille, wilde kamille of matronka. De klasse waartoe de plant behoort, is tweeslachtig. De bloem behoort tot de asterfamilie. Het geslacht van de plant is de trihedral.

Het is visueel moeilijk om je voor te stellen hoe geurloze kamille verband kan houden met asters. De familie verenigt een grote groep kruidachtige planten met een complexe bloem die een mand met kleine bloemen vertegenwoordigt. Ze kunnen buisvormig of riet zijn en sommige vertegenwoordigers hebben een gemengde mand. De geurloze kamille in de mand combineert zowel buisvormige als rietbloemen, wat volledig overeenkomt met de verklaarde familie.

De geurloze kamille steel is vrij hoog, het kan tot 70 cm boven de grond stijgen, binnen is de stengel hol en aan de buitenkant is hij gegroefd. Haar bladeren zijn cirrus-ontleed, bestaande uit filiform lobben. Type bloeiwijze is een ronde mand. Het bevindt zich aan de uiteinden van stengels of takken. De bladeren die de mand bedekken hebben een stompe, langwerpige vorm, de houder is enigszins conisch. Marginale bloemen van een mand rietvorm van witte kleur. Ze zijn langer dan de bedekkende bloembladen. Het middelste deel van de bloeiwijze bestaat uit gele buisvormige bloemen.

Hoe ziet de plant eruit?

De geurloze kamille heeft licht afgeplatte tinten van een donkerbruine kleur. Een onderscheidend kenmerk van de foetus is een korte leerachtige kuif. De lengte van elke achene is niet meer dan 2 mm, de breedte is 1 mm. Het gewicht is ook vrij klein, het kan variëren van 0,2 tot 0,5 mg.

De vorm van de vrucht wordt weerspiegeld in de naam van het geslacht van de plant. Juist omdat de achene drie verschillende gezichten heeft, werd de geurloze kamille toegeschreven aan het geslacht van trihedrals.

Waar wordt de plant gevonden?

Reukloze kamille is een wiet die graanvelden en voederweiden verstopt. Het wordt gevonden in huisjes en tuinen, op bermen en rond stortplaatsen. Vaak worden onkruiden gevonden langs de oevers van waterlichamen. De plant is vooral gevaarlijk voor winterrogge gewassen in de buurt van bosplantages.

Geurloze kamille vereist een bepaald niveau van vochtigheid, dus op drogere plaatsen beweegt het geleidelijk naar balken, ravijnen en laaglanden. De plant verspreidde zich over heel Europa, veroverde Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, de landen van de Kleine Kaukasus en gedeeltelijk China.

Er zijn niet erg veel hondenkamille struikgewas gevonden in Noord-Azië en Amerika.

Enkele geurloze kamille-kenmerken

Matronka bloeit van half mei tot laat in de herfst. De bloem verspreidt zich met behulp van zaden, die in grote hoeveelheden in elke plant rijpen. Eén geurloze kamille produceert tot 30 duizend zaden per seizoen. Als de plant bossig is, is dit cijfer veel hoger. Zaden verstoppen de grond en verspreiden zich met de voeten van mensen en dieren, evenals met de wind. Zaadkieming blijft lang bestaan ​​(tot 6 jaar).

Economische waarde van de plant

Door de inhoud van etherische oliën, is geurloze kamille, waarvan de foto wordt gevonden in handboeken en naslagwerken, aanzienlijk inferieur aan de kamille. Daarom wordt deze soort niet als een medicinale plant beschouwd. Hoewel thuis het soms wordt gedroogd en gebruikt voor behandeling.

Hondenkamille wordt ook niet gebruikt als voedergewas, omdat dieren het op weiden omzeilen. Hieruit suggereert de conclusie dat geurloze kamille geen economische waarde heeft en alleen als een wiet kan worden beschouwd.

Hoe ermee om te gaan?

Om dit soort wiet te overwinnen, is het noodzakelijk om de juiste vruchtwisseling te observeren en voor de gewassen te zorgen. De grond moet worden gecultiveerd met semi-stoppelschillen. Het is noodzakelijk om in het begin van de herfst ploegen en na het zaaien uit te voeren, inclusief de behandeling van dampen.

Wieden wordt uitgevoerd in de velden tussen de rijen en, indien nodig, in rijen. Bovendien is het nodig om geurloze kamille te maaien in niet-gecultiveerde gebieden vóór de bloei.

Morfologie en biologie.

De wortel is dun, spoelvormig. De stengel is recht of oplopend, 30-75 cm lang, cilindrisch, hol van binnen, eenvoudig, vertakt in de bovenste helft, kaal, minder verspreid behaard, gegroefd. Bladeren zijn 3-8 cm lang, kaal, zittend of op verkorte bladstelen, vergroot aan de basis, tweemaal of driemaal geveerd ontleed in lineair filiforme segmenten, waarvan de laatste 4-10 mm lang, met een korte scherpte aan de top. Stelen lang, met één mand, verbreed onder de manden en soms licht behaard. Manden hebben een diameter van enkele of meerdere 1,5 - 4 cm. De blaadjes van de verpakking zijn langwerpig, iets breder aan de basis, smal aan de randen, wit of lichtbruin, soms soms lancetvormig, lichtgroen, zonder membraneuze randen. Bakje halfrond-conisch, kaal, licht ontpit. Marginale bloemen riet, pistillate, wit, horizontaal gespreid. Riet 50-20 mm lang. De middelste bloemen zijn biseksueel, goudgeel, de buis in de bovenste helft is vergroot, vaak lobben met felrode klieren aan de top. Achene 2-2,5 mm lang, donkerbruin, afgeplat, gerimpeld, met drie witte ribben aan de ventrale zijde en met twee grote, ronde, olieachtige, rode klieren aan de bovenkant op de rug. De top is kort, leerachtig, bijna solide. Hij bloeit in juni-september. Verspreid door zaden. Eén plant kan tot 50.000-200.000 zaden produceren, soms tot 1,5 miljoen of meer. In de grond behouden de zaden van de tri-ribben kieming tot 6-7 jaar. De minimale kiemtemperatuur van achenen is 2–9 ° С; het optimum is 18–24 ° С. Zaden ontkiemen vroeg, samen bij lage bodemtemperatuur. Schoten verschijnen in het voorjaar vanaf een diepte van niet meer dan 1-2 cm, en ook in de late zomer - vroege herfst, zomer-herfst overwinterer.

Economische waarde.

Het verstopt niet alleen gewassen, vooral wintergewassen, maar ook rijgewassen en vooral verdunde gewassen van klaver en alfalfa. In de niet-zwarte aardezone zijn de gewassen met overblijvende grassen en wintergranen het meest verstopt. Achenen verstoppen de grond, minder vaak zaad. De drie ribben verbruiken vocht twee keer meer dan haver en 0,5 keer meer dan zomertarwe. EPV is 1-5 ind./m2. Controlemaatregelen: stoppelteelt, herfstploegen, teelt voor zaaien, zaadreiniging, rijafstand, gewasrotatie en, indien nodig, het gebruik van herbiciden.

Algemene beschrijving van geurloze kamille

Kamille is geurloos, het is ook een tri-rib of geurloze kamille. Het dankt zijn naam aan zijn uiterlijke gelijkenis met een kamille, waarbij een karakteristieke geur ontbreekt. De apotheekkamille zelf heeft een karakteristieke geur, waarvoor het soms de 'geurige' wordt genoemd.

Het wordt een trihedral genoemd voor de vruchten van een karakteristieke trihedral vorm. In het Latijn is de naam Tripleurospérmum inodórum. Dat wil zeggen, volgens taxonomie, deze plant is geen typische kamille en behoort niet tot het geslacht van kamille.

Het is opmerkelijk dat het generieke epitheton van de plant een vertaling is van de Latijnse naam: Tripleurospérmum betekent "zaden met drie ribben."

Drie-geribbeld - een eenjarige, zelden twee jaar oude wietplant met een hoogte van 30 tot 80 cm met een dunne spoelvormige wortel. Het behoort tot de grote familie Asteraceae, tweeslachtige klasse.

Illustratie bij de beschrijving van de trihedral uit de botanische encyclopedie.

De botanische beschrijving van deze plant is grotendeels vergelijkbaar met de beschrijving van gerelateerde plantensoorten, in de volksmond madeliefjes genoemd, grotendeels vanwege morfologische overeenkomsten. Kamille heeft echter geurloze en unieke eigenschappen.

Het wortelstelsel van de plant is staafvormig, spoelvormig. De wortel is dun en lang.

Het wordt gekenmerkt door rechtopstaande stengels hol van binnen met regelmatig gerangschikte bladeren. Bladplaten worden twee of drie keer in smalle segmenten gesneden. Qua uiterlijk lijken ze erg op alle bekende bladeren van dille. Bladvernieuwing - cirrus marginalis In de onderstaande foto zijn dergelijke bladeren duidelijk zichtbaar:

In apotheekkamille zijn de bladeren minder dicht geplant op de stengels.

Drie-rib bloemen zijn manden aan de uiteinden van de stengels. Regionale rietbloemen daarin zijn wit, gelegen in het midden buisvormig, geel. Bak halfrond. De formule voor de madeliefjebloem is als volgt: 4 kelkblaadjes, 4 kroonbladen, 6 meeldraden, 1 stamper.

Reukloze kamillefruit - achene niet meer dan 2,5 mm lang met een brede en bolle buitenkant. De basis is versmald met een afgerond einde. De bovenkant van de vrucht heeft een ruitvorm, heel vaak worden de resten van de stamper erop opgeslagen. De hoofdkleur van de zaden is bruin met donkerbruine intercostale ruimtes.

Geurloze kamillezaden

Desalniettemin is het algemene uiterlijk van de bloem, vooral op afstand, de belangrijkste overeenkomst tussen de kamille van de apotheek en de geurloze kamille.

Biologie functies

Kamille kan een eenjarige of tweejarige plant zijn. Het hangt af van het tijdstip waarop het verschijnt. Als jonge planten in de herfstperiode verschijnen, overwinteren ze in de meeste gevallen met succes en blijven ze zich het volgende jaar ontwikkelen. Vooral veel herfstzaailingen van kamille verschijnen tijdens de warme, redelijk natte herfst.

Spruiten van deze plant hebben ovale kale zaadlobben met een lichte grijsachtige bloei. Hun lengte is niet meer dan 3-4 mm. De eerste twee echte bladplaten hebben een afgeronde elliptische vorm met gekartelde randen. Na hen verschijnen een paar tegenover elkaar geplaatste bladeren met smalle lancetvormige getande lobben. En pas daarna beginnen zich karakteristieke veervormig ontlede bladeren te ontwikkelen.

In overwinterende planten vormen de bladeren een wijd open rozet van verzadigde groene kleur. De geurloze bloeitijd van kamille duurt van eind mei tot laat in de herfst. Deze plant verspreidt zich alleen door zaden. Het aantal bloemen op één struik is van 3 tot 20, soms meer. De foto toont een struik die in gunstige omstandigheden is gekweekt:

In elke doos zijn ze gebonden meer dan 30.000 stukken. Hun kiemkracht na het vernalisatieproces bereikt 80-85%. Zelfs na 6 jaar opslag kunnen ze nog ontkiemen. Het verteringsproces van dieren heeft zelfs geen invloed op hun kiemkracht. Na het eten van zaden door koeien en andere weide dieren, blijven ze nog steeds levensvatbaar. Maar meestal vanwege de bittere smaak, raken dieren deze plant niet.

Onder natuurlijke omstandigheden ontwikkelt kamille zich meestal als een voorjaarsplant, maar in de meer zuidelijke regio's met warme winters worden de rozetten en zelfs een deel van de stelen met succes overwinterd. In de meeste gevallen verstopt kamille zeer zwaar wintergewassen en voedergewassen. In droge jaren neigt hij naar meer vochtige plaatsen, naar laaglanden en ravijnen.

Waar komt geurloze kamille veel voor?

Geurloze kamille is wijdverspreid in bijna heel Rusland; het komt zelfs voor in Siberië en het Verre Oosten. In het zuiden strekt het groeigebied zich uit tot Oekraïne en Dagestan. Maar de drievoudige rib groeit vooral overvloedig in het centrum van het Europese deel van Rusland. In gunstige jaren kan het op plaatsen behoorlijk veel struikgewas vormen.

Deze plant groeit en buiten Rusland. Kamille kan bijvoorbeeld worden gevonden in West-Europa en Noord-Amerika. Geurloze kamillezaden verkruimelen voornamelijk op hun plaats, zodat de verdere uitbreiding van zijn habitat niet optreedt.

Hoe onderscheid je geurloze kamille van apotheekkamille?

U kunt kamille onderscheiden van apotheekkamille door de afwezigheid van een specifieke geur die inherent is aan een kamille. De afwezigheid ervan is te wijten aan het zeer lage gehalte aan etherische oliën.

Voor een volledig vertrouwen in het onderscheid kunt u ook een bloemenmand snijden en de structuur van de bloem evalueren. De kamille-apotheek heeft een holte, de geurloze is continu. Dit verschil is het meest betrouwbaar en op deze manier kunnen zelfs gedroogde bloeiwijzen worden geïdentificeerd.

De onderstaande foto toont de geurige kamillebloeiwijze links en de apotheekkamille rechts:

Bij het bepalen van de soort kant-en-klare grondstoffen moet ook aandacht worden besteed aan de grootte van bloemenmanden. In kamille zijn ze groter, hun diameter is meestal ongeveer 12 mm. Met een meer gedetailleerde vergelijking kan men ook zien dat de houder van de trihedral meer convex is, halfronde vorm met een fijn knolachtig oppervlak.

Ook verschillen deze planten van elkaar in andere morfologische karakters. Kamille-apotheek heeft bijvoorbeeld korte, breed gespreide stengels. Bij de trihedrale rib worden de bladeren ontleed in dunnere filiforme fracties. In de kamille-apotheek bevinden bloemenmanden zich op dunne lange benen en in reukloos - op korte.

De onderstaande foto toont bijvoorbeeld de steeltjes van de kamille-apotheek:

... en hier - geurige bloemstengels:

Vanwege de significante morfologische gelijkenis van reukloze kamille met apotheekkamille, kan de drie-rib vaak worden gevonden in school- of studentenherbaria onder het mom van een apotheekkamille. Ook worden deze planten vaak verward door kruidenverzamelaars.

Het vermogen om onderscheid te maken tussen deze planten is vooral belangrijk bij het verzamelen van medicinale grondstoffen - het is onmogelijk om kamille te verzamelen samen met apotheekkamille. Hij zal geen schade aanrichten, maar de gunstige effecten waar de kamille bekend om staat wanneer deze wordt ingenomen, zullen aanzienlijk worden verzwakt.

Heeft de trihedral geneeskrachtige eigenschappen?

De tri-rib is niet opgenomen in de farmacopeia, maar wordt in sommige gevallen nog steeds gebruikt in de volksgeneeskunde. Het heeft dezelfde nuttige eigenschappen als de kamille, alleen zijn ze minder uitgesproken. De eigenschappen als medicinale plant worden in slechts enkele literaire bronnen gegeven.

Gedroogde bloemen van een pens, die in theorie als medicinale grondstof wordt gebruikt.

Van zijn farmacologische eigenschappen moet het volgende worden opgemerkt:

 • anti-inflammatoire,
 • antispasmodic,
 • verzachtend,
 • Zwak pijnstillend middel.

Desalniettemin bevat de samenstelling van de bloemen van de trihedral een vrij groot aantal biologisch actieve stoffen:

 • Verschillende bitterheid
 • Een kleine hoeveelheid etherische olie,
 • gom,
 • Aminozuren
 • flavonoïden,
 • Ascorbinezuur.

Ze hebben echter geen uitgesproken therapeutisch effect, vooral vanwege de onbeduidende hoeveelheid kamille in de voorbereide grondstoffen (er zijn veel meer van deze stoffen in de grondstoffen van de apotheekkamille).

Geurloze kamille bevat natuurlijke pyrethrines in zijn bloemen - stoffen met een uitgesproken insectendodend effect. Daarom kunnen op basis daarvan infusies en afkooksels worden gebruikt om insectenplagen te bestrijden.

Een modern insecticide preparaat voor het bestrijden van insectenplagen op basis van pyrethroïden - stoffen die worden gesynthetiseerd na de ontdekking van de insecticide eigenschappen van geurloze kamille.

De tri-rib, in tegenstelling tot de kamille, kan worden gebruikt door mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Dit wordt verklaard door het lage gehalte aan etherische oliën en zelfs een lagere allergeniciteit dan kamille.

Doelloze geurloze kamille wordt niet verkregen, maar soms wordt deze per ongeluk verzameld en naar een kamille-apotheek gebracht. In deze gevallen wordt het luchtgedeelte van het madeliefje verkregen. De collectie wordt gedurende de hele bloeiperiode uitgevoerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit in juli of augustus voorkomen.

Tijdens het oogsten worden planten met een snoeischaar gesneden op een hoogte van 20 cm van het grondoppervlak. Verdere bereiding van medicinale grondstoffen wordt uitgevoerd door drogen. Om dit te doen, worden vers geplukte stengels en bloemen in een dunne laag in een droge, goed geventileerde ruimte neergelegd.

Op de foto links staan ​​vers geplukte bloeiwijzen, rechts worden 3 dagen gedroogd:

Medicinale infusie van kamille wordt als volgt bereid:

 1. 2 eetlepels gedroogd gras en bloemen worden in een glas kokend water gegoten.
 2. Het resulterende mengsel wordt gedurende enkele uren toegediend.
 3. Klaar infusie wordt gefilterd.

De volgens het bovenstaande recept bereide infusie kan worden gebruikt om bronchopulmonale ziekten te behandelen als slijmoplossend en verzachtend middel, en om spasmen van gladde spieren te verlichten.

Het belangrijkste voordeel van deze infusie is dat de grondstof geen warmtebehandeling ondergaat en er geen componenten in uiteenvallen.

Deze infusie kan ook worden gebruikt als een extern middel. Bijvoorbeeld als kompressen voor het huilen van korstmos of als een cosmetisch product om de huid te reinigen en irritatie te verlichten. De infusie wordt onmiddellijk vóór gebruik bereid. Tijdens opslag verliest het de meeste nuttige eigenschappen.

Bereid uit kamille en alcoholtinctuur. Om dit te doen, heb je 50 g gedroogde grondstoffen en 1 kopje wodka nodig. De tinctuur is als volgt bereid:

 1. Grondstoffen worden in een fles donker glas geplaatst.
 2. Het is gevuld met wodka.
 3. De fles wordt een week op een donkere, koele plaats bewaard. Tijdens de infusie moet deze regelmatig worden geschud.

Alcoholhoudende tinctuur op basis van kamille kan worden gebruikt om problemen met het maagdarmkanaal te behandelen, voor spoelen, kompressen en als een antisepticum.

Een dergelijke tinctuur kan de druk verminderen door de werking van alcohol, waartoe andere kamillepreparaten niet in staat zijn.

Contra-indicatie voor het gebruik van fondsen op basis van een trihedral is alleen individuele intolerantie. Ondanks het volledig ontbreken van contra-indicaties vóór gebruik, is het nog steeds raadzaam om een ​​specialist te raadplegen.

Gedroogde geurloze kamille-grondstoffen kunnen 2 jaar worden bewaard zonder hun geneeskrachtige eigenschappen te verliezen. Om dit te doen, wordt het in een ademende verpakking gegoten, bij voorkeur van papier, en op een koele, droge plaats zonder direct zonlicht geplaatst.

Wat te doen als deze plant een bloembed of een hele site vangt

Kamille is een redelijk duurzame en milieuvriendelijke plastic wiet. Hij heeft het vermogen om zich zeer snel aan te passen aan verschillende klimatologische omstandigheden. Deze plant is vooral schadelijk voor dunne graanoogst. Het aandeel in het totale aantal onkruiden kan oplopen tot 80% en massadistributie wordt meestal waargenomen bij grondbewerking van lage kwaliteit.

Kamille reukloos, zoals een wiet, is zeer winterhard en vasthoudend.

Tegelijkertijd heeft de vorige cultuur een sterke invloed op de mate van besmetting.

Bij het opnieuw kweken van wintertarwe zullen er bijvoorbeeld meer onkruiden zijn dan bij het cultiveren van voedergewassen.

De pens is een agressieve wiet, met voldoende ontwikkeling, hij onderdrukt gemakkelijk gecultiveerde planten. Met een hoge mate van wreedheid, is het in staat om de opbrengst met 50% of meer te verminderen.

Bovendien is de strijd tegen hem gecompliceerd door zijn vermogen om opnieuw te rooten.

De meeste kamilleplanten, gemaaid in nat weer, kunnen gemakkelijk wortel schieten en vormen een groot aantal kleine vertakte wortels. Voor wintergewassen is de tri-rib ook schadelijk omdat de dynamiek van hun ontwikkeling bijna volledig samenvalt. Ze dragen ook bijna dezelfde voedingsstoffen uit de grond.

De belangrijkste maatregelen om geurloze kamille te bestrijden, moeten strikte naleving van gewasrotatie omvatten. Na het oogsten van het hoofdgewas moet het schillen en ploegen onmiddellijk worden uitgevoerd met skimmers. Om de tri-ribben te bestrijden, wordt ook herfstploegen gebruikt, gevolgd door teelt. In dit geval worden de bermen en randen van de velden gemaaid totdat het onkruid rijpt.

Ook in agrarische omstandigheden worden een aantal herbicide preparaten gebruikt. Hun keuze hangt af van het geteelde gewas en van de weerstand van het madeliefje zelf tegen hen.

De tri-rib is vrij resistent tegen de effecten van herbiciden, en daarom wordt voor een grotere effectiviteit van het gevecht een mengsel van medicijnen gebruikt, bijvoorbeeld dialen, diamet, diapreen.

In de niet-chernozemzone is Simazin zeer effectief tegen geurloze kamille. Het wordt direct op de grond aangebracht tijdens of onmiddellijk na het zaaien.

Kenmerken van de strijd tegen kamille in een persoonlijk plot

In huistuinen en voorsteden is geurloze kamille een van de meest kwaadaardige onkruiden. In sommige jaren, met een langdurige warme herfst, kunnen de zaailingen een aanzienlijk gebied bedekken. In het voorjaar nadat de sneeuw is gesmolten, beginnen ze zeer snel te groeien en verhogen ze binnen een paar weken de vegetatieve massa volledig.

Deze plant stelt minder eisen aan de bodemkwaliteit en regelmatig water dan tuinplanten of decoratieve bloemen.

Sommige zomerbewoners dragen zelf bij aan de verspreiding. Onwetend laten ze verschillende struiken van deze plant achter en verwarren deze met een kamille. Zo creëren ze uitstekende voorwaarden voor de daaropvolgende distributie. Slechts één struik kamille kan het hele perceel meerdere jaren van tevoren zaaien.

Vechten met een tri-rib op een persoonlijk plot is veel eenvoudiger dan in een veld. Om dit te doen, volstaat het om de volgende eenvoudige aanbevelingen te volgen:

 1. In de herfst, na opkomst, graaf een plot. In dit geval zal de geplante massa de rol van groene meststof spelen.
 2. Snijd in het voorjaar, onmiddellijk na het ontdooien van de grond, opkomende zaailingen af ​​met een schoffel of een schaafmes. In dit geval moeten struiken net onder het aardoppervlak worden gesneden, dit zal het groeipunt helpen vernietigen. Het is niet de moeite waard om aan te spannen met lentewieden; de planten ontwikkelen zich zeer snel en beginnen ruw te worden. Daarna zal het niet langer eenvoudig zijn om ze alleen met een schoffel te behandelen.
 3. Verschijnen regelmatig opkomende planten in de zomer. Kamille scheuten kunnen gedurende het groeiseizoen verschijnen.

Als er geen tijd is voor regelmatig wieden, dan kunt u gebruik maken van de hulp van herbiciden. Wanneer u ze gebruikt, moet u de gebruiksregels strikt volgen en de aanbevolen dosering niet overschrijden. Anders kan onherstelbare schade worden aangericht bij gecultiveerde planten.

Als de strijd alleen met kamille wordt gemaakt, is het logisch om het herbicide alleen met zijn struiken te behandelen, en helemaal niet met het hele gebied.

Dit of dat medicijn moet worden gekozen in strikte overeenstemming met het gewas dat wordt geteeld. Lapis Lazuli is bijvoorbeeld geschikt voor het verwerken van aanplant van aardappelen of tomaten. Dit is een modern, weinig giftig medicijn. De eerste behandeling kunnen ze direct na het planten worden uitgevoerd. Daarna heeft het een beschermend effect gedurende 1-2 maanden.

Om de gazons te behandelen, wordt een medicijn zoals Lontrel gebruikt. Het heeft een selectief effect op onkruid van de familie Asteraceae en vernietigt effectief onkruid in verschillende stadia van ontwikkeling.

Lontrel is een gespecialiseerde voorbereiding voor onkruidbestrijding van de familie Asteraceae.

Toch moet op de lange termijn de beste manier om met kamille om te gaan, worden beschouwd als de juiste landbouwtechniek en de vernietiging van onkruid op de site voordat ze zaden rijpen.

Tegelijkertijd vertegenwoordigt reukloze kamille praktisch geen decoratieve waarde. Haar struiken zijn niet erg esthetisch en passen niet goed in elke compositie in de bloementuin. Daarom, als deze plant in het gebied wordt gevonden, moet deze onmiddellijk worden verwijderd.

Bekijk de video: Why Alien Life Would be our Doom - The Great Filter (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send